Al 12 jaar werk ik parttime in het onderwijs. Ik doe dit met heel veel plezier. Met jonge mensen werken aan het ontdekken en ontwikkelen van hun creatieve vaardigheden geeft me veel voldoening. In 2016 besloot ik me hier verder in te verdiepen en ben de Master Kunsteducatie gaan studeren. Op deze pagina vind je wat ik zoal binnen de kunsteducatie doe. 

DORENWEERD COLLEGE

Al 12 jaar geef ik Tekenen op deze middelbare school. Ik houd het zo lang vol om twee redenen: het is een heel fijne school, waar ik me thuis voel en waar ik voldoende vrijheid heb om mijn vak op mijn eigen wijze te kunnen vormgeven en ik vind het heel leuk om met jonge mensen te werken aan het ontdekken en ontwikkelen van hun creatieve vermogens.

MODE PROJECTEN

Mode houdt me al bezig sinds ik klein ben. Ik kan er uren naar kijken en over praten. Om deze reden heb ik de afgelopen jaren verschillende modeprojecten gedaan en lessen gegeven in mode. 

LEES MEER

DC RE

Op het Dorenweerd College heb ik het interdisciplinaire kunstfestivan DC RE in het leven geroepen. RE staat voor recycle, reuse, reproduce, rethink, alles met re. Er waren muziek- en theateroptredens en er was een modeshow met door leerlingen zelf gemaakte mode van gerecyclede materialen. 

LEES MEER

WINDESHEIM ZWOLLE

Vanaf september 2019 ga ik lesgeven op de opleiding Communicatie op Windesheim in Zwolle. Daar ga ik de vakken Grafisch Ontwerp en Beeldtaal geven. Ook ga ik meewerken aan de inhoudelijke vormgeving van een nieuwe creatieve opleiding. Een spannende uitdaging waarin ik veel zin heb. 

MINIMANIFEST

Omdat ik wilde onderzoeken hoe het vak tekenen op de middelare school kan bijdragen aan persoonsvorming, heb ik de opdracht Minimanifest ontworpen. Dit is een opdracht waarbij leerlingen een tekening maken van een doel waar ze zich gedurende een bepaalde periode aan gaan houden. Na deze periode evalueren we het proces door er een nieuwe tekening over te maken. 

LEES MEER

STREETART WORKSHOPS

De perfecte kunstvorm om jongeren geïnteresseerd te maken in kunst is streetart, om veel verschillende redenen. Daarom geef ik graag les en workshops in streetart.

LEES MEER

ONDERZOEK NAAR SUBJECTIVERING

In mijn visie op het onderwijs staat dit centraal: Volgens Gert Biesta zijn er drie doelen voor onderwijs: kwalificatie, socialisatie en persoonsvorming. Die horen met elkaar in balans te zijn, maar momenteel gaat vrijwel alle aandacht uit naar kwalificatie. Voor mijn studie aan de Master Kunsteducatie, die ik in 2018 heb afgerond, heb ik hierover mijn scriptie geschreven. Het doel was om te onderzoeken hoe de kunstvakken kunnen bijdragen aan persoonsvorming. 
Het onderzoek vind je hier.

LEES MEER 

ABL IN HET STEDELIJK

Art Based Learning is een manier om van kunst over jezelf te leren. Een aantrekkelijk idee, vind ik. Maar kan het persoonsvorming in het onderwijs stimuleren? Om dat te onderzoeken ben ik met twee klassen naar het Stedelijk Museum in Amsterdam gegaan. 

LEES MEER

MISSIE & VISIE

Op 22 december 2016 moest ik voor mijn studie mijn missie en visie voor het onderwijs formuleren. Ondanks dat ik het nu waarschijnlijk iets anders zou formuleren, sta nog steeds achter wat ik toen heb geschreven. Het geeft goed weer hoe ik voor de klas sta en wat ik probeer te bereiken. Omdat iedereen dat mag weten deel ik het hier. 

LEES MEER