STREETART WORKSHOPS

De perfecte kunstvorm om jongeren geïnteresseerd te maken in kunst is streetart, om verschillende redenen. Ten eerste bevindt streetart zich op de plek waar jongeren zich ook begeven, op straat. Ze hoeven niet naar een museum, wat voor hen gelijk staat als de saaiste vorm van saaiheid. Ten tweede bestaat streetart in elke moeilijkheidsgraad. Werkelijk iedereen die een beetje fantasie heeft kan streetart maken. Een gat in een muur kan een mond worden, een plukje onkruid een kapsel, enz. Ten derde is het doel van streetart om je uit te drukken en om de publieke wereld een stukje mooier en origineler te maken, een doel dat de meeste jongeren aanspreekt. Denk bij streetart niet meteen aan graffiti. Dit is een van de vele vormen zoals sticker art, poster art, flash mobbing, stencil art, installaties, wildbreien en veel meer. 
Om deze en meer redenen geef ik met regelmaat workshops in streetart. Soms geef ik alleen een theoretische inleiding, soms is de opdracht om een kunstwerk te ontwerpen, maar het leukst is als we het ook groot uitvoeren. Het liefst natuurlijk op een blijvende plek.

Hieronder vind je een aantal resultaten van verschillende workshops. 

STREETART DORENWEERD COLLEGE

De onderstaande foto’s zijn gemaakt in de fietsenkelder van het Dorenweerd College in Doorwerth, met 15 leerlingen uit verschillende klassen. Ik heb nog meer projecten en workshops gedaan, die vul ik later aan.