Gastspreker over inclusie en diversiteit
2022 – heden

De afgelopen jaren is er veel aandacht voor diversiteit en inclusie. Overheden, bedrijven, onderwijs- en culturele instellingen zijn er druk mee bezig of hebben op zijn minst het besef dat ze er iets mee moeten doen. Toch is er nog veel onduidelijkheid over wat inclusie precies is, hoe je het toepast en wat de kosten en baten zijn. Ook intersectionaliteit is een belangrijk onderwerp, maar wat het precies is en waarom het zo belangrijk is, is nog niet bij iedereen bekend.

Als oprichter van InDifferent ben ik dagelijks bezig met inclusie en intersectionaliteit. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan en word steeds vaker gevraagd om te spreken over deze onderwerpen en handvatten te bieden voor actie. Ik heb onder andere gesproken op Artez, Innovate Arnhem, Hogeschool Arnhem en Nijmegen, ROC Midden Nederland, Kunstbende Nederland en KOO Den Haag.

Het delen van kennis en ervaring over deze actuele onderwerpen vind ik belangrijk en ik ga graag in gesprek met teams of klassen. Als grafisch ontwerper kan ik ingewikkelde concepten en processen visueel en begrijpelijk maken. Ik zie keer op keer dat workshops en talks over inclusie en intersectionaliteit leiden tot meer begrip en opheldering. Als je meer wilt weten over deze thema’s, stuur me gerust een berichtje. Misschien kan ik je helpen.